Flepnis feljegyzések

Ami éppen eszembe jut :o)

HTML

állami temetés

2009.02.21. 23:19 | bokember | Szólj hozzá!

Darwinról olvasva: "Azon öt nem királyi személy közé tartozott, akik a 19. században állami temetést kaptak."

érdekelni kezdett ki volt a másik négy.

furcsa módon azonban a Daily Mail szerint: "There were four non-Royal State funerals in the 19th century – Nelson, Wellington, Palmerston and Gladstone." (Még külön írnak is picit erről a kegyről a cikk vége felé.)

És hol van Darwin?

A wikipedia szerint megint csak - "In recognition of Darwin’s pre-eminence, he was one of only five 19th-century UK non-royal personages to be honoured by a state funeral,[8] and was buried in Westminster Abbey, close to John Herschel and Isaac Newton. "

Talán a mancs szerzője is innen vette.

Hm. Érdekes, amire a wikipedia linkel ott nem említik hogy állami temetés volt. Sőt, a megjelentek felsorolásánál nem említik hogy királyi személy is jelen lett volna. Pedig az állami temetésnél ez a Daily Mail szerint hagyomány. "By tradition a State funeral for someone who is not a Royal is attended by the Monarch."

Ugyanakkor a wikipedia vonatkozó cikke megint csak megerősiti hogy állami temetést kapott. További link, sajnos Darwinra utaló új információ nélkül

Címkék: darwin state funeral

A bejegyzés trackback címe:

https://bokember.blog.hu/api/trackback/id/tr83957453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása