Flepnis feljegyzések

Ami éppen eszembe jut :o)

HTML

egyszer fent, egyszer lent

2009.02.03. 04:44 | bokember | Szólj hozzá!

a minap kapcsolgatva egy dokumentumfilmhez csapódtam. 2. vh, kisemberek saját élményei.

 

kis blokk az angol konvojokról. megszólal egy akkor még a 18at sem betöltött egykori ágyúkezelő(tüzér?) [gunner] az egyik brit konvojkísérő hajóról.

történt hogy egyszer nagy viharba keveredtek, próbált kapaszkodni. aztán egy hatalmas hullám végigsöpört a fedélzeten és ő arra eszmélt hogy az ócánban van, s a hajó elhaladt mellette. tudta, tilos megállniuk és visszafordulni hogy felvegyék, ez itt a vég. ám ekkor egy újabb hatalmas hullám felkapta és visszadobta a fedélzetre. ennek az esélye?

aztán még hozzátette hogy a kapitány ezesetben korengedményt tett és kaphatott egy adag rumot hogy némiképp felmelegedjen a dermesztően hideg atlanti feredőzés után. azért gondolom lemondott volna a lehetőségről ezen az áron :)

Címkék: világháború

A bejegyzés trackback címe:

https://bokember.blog.hu/api/trackback/id/tr66919552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása