Flepnis feljegyzések

Ami éppen eszembe jut :o)

HTML

Ben Wade, a gladiátor

2008.11.01. 05:36 | bokember | Szólj hozzá!

még megy a főcím.

nem egyszer megnézős. nem olyan mint egy krimi vagy thriller. nem az számít ki a gyilkos.  ezt a filmet azért nézi meg az ember, hogy ellovagoljon Brisbeeből Contentionbe Ben Wadedel és Dan Evanssal.

western. igazi amerikai műfaj. furcsa mód az ausztráloknak is jól áll. lásd Nicole Kidmantől Mel Gibsonig, vagy mondhatnám Guy Pierce-t és a Propositiont, amit nemrég néztem meg félig-meddig a tvben.

a dokit simán eljátszhatta volna koltai róbert is. szinkronjának biztos őt tenném meg.

nem papírmasé. van történet, rugók. elsőre nem is fedi fel magát teljesen. legérthetetlenebb: a sikeres rablás után miért várja be Ben Wade, hogy elfogják.

kedvet csinál az embernek westernt nézni.

nincs sergio leonés nagy, felépített pisztolypárbaj. amikor pisztolyt rántanak az gyors és halálos.

ben wade - az enigma. talán mintha unatkozna, azért fogatja el magát. először azt hittem még a kisváros bankját is ki akarják rabolni, azért csalják el az elején a sheriffet.

ben wade - a sármőr. érti a nők nyelvét. főleg ha zöld szeműek. művész - nem csak rajzol, túlélő és életművész is. "lehet, hogy becsületes, de élet?". világfi, dodgetól san franciscoig. russel crowe sose lesz a kedvencem. eszembe jut omar sharif, a mackennából. eli wallach a hét mesterlövészből. ők nagystílű banditák. russel crowe mintha itt is a meg nem értett matekzsenit hozná. de azért néha bekattan. még a rosszfiúk is szeretik a mamájukat.

utalások. délidőben/ high noon - a végén ahogy várnak a vonatra, ahogy szépen mindenki kihátrál, csak a főhős marad. a vasút, a könyörtelenül épülő vasút - volt egyszer egy vadnyugat (már annak is 40 éve); még fonda is van. hét üldöző, mint a gonoszok.

üt: "én is el kell mondjak valamit - már ültem Yumában. kétszer. megszöktem. kétszer."

kínaiak - még jó hogy jackie chan nem bukkant föl. valószinűleg történetileg hiteles. ha igaz akkor érdekes.

elátkozott stukker - aki hozzáér meghal. kísérteties. mintha csak azért gyilkolná le a bandáját mert a pisztolyhoz értek.

zene a helyén. reggel felkötnek, sose látom meg a napot.

a kölyök. nem idegesített annyira mint ezek a figurák általában szoktak. és kétszer ő menti meg a helyzetet.

christian bale. egyre jobban kedvelem. becsavarodott brókernek még annyira nem jött be. rendszerellenes lázadó kvázi 84ben - so so. a gépész - maradandó. a sötét lovag - solid. farmerré lett féllábú veterán - tökös.

underboss. konföderációs zubbony. sokkal jobb a bandita szerepre. wacko.

Próbáld meg elmondani a fiadnak hogy visszavonulásnál a saját bajtársad lőtt meg.

"I ain't never been no hero, Wade. The only battle I seen, we was in retreat. My foot got shot off by one of my own men. You try telling that story to your boy. See how he looks at you then."

8/10

Címkék: film idézet

A bejegyzés trackback címe:

https://bokember.blog.hu/api/trackback/id/tr99743399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása