Flepnis feljegyzések

Ami éppen eszembe jut :o)

HTML

Rommá Váló Világ

2008.10.23. 05:24 | bokember | Szólj hozzá!

Munkából hazafelé jövet jutott eszembe egy érdekes tévés műsorötlet. Ideje kidolgozni!

Több mozaikrészlet állt össze.

Elsőként minden tele ezzel a celeb vagyokkal. Mindenki tudja, a reality a realitás a mai való világban. Valóságsót kell tehát gyártani.

Másodikként a minap beszélgetve felidéződött egy vidéki pillanatkép (ami egyáltalán nem tipikusan vidéki, egyre inkább unihungarikus). Ismerősöm egy lakótelepen haladt keresztül lomtalanitás idején, ő meglepve bámulta a hegynyi kacatot, nem tudta elképzelni hol lehetett  ez a temérdek minden eleddig. Vele lévő környékbeli barátja azonban lázas igyekezettel kezdte őt elvonszolni, mondván nemsokára balhé lesz. S csakugyan, másnapra újsághír is volt a helyi lapban a roma bandák késhegyre menő vitájáról. A kisebbségi téma mindig is érdekli a médiát.

Ezt megspékeljük még valami kis Játék határok nélkül fílinggel - "zsuksz szansz frontírsz" vagy mifene, emlékszünk még? - legyenek csapatok, mert azoknak lehet szurkolni, és az jó.

Meg aztán vért amolyan tocsogósan még nem láttunk realityben, hatalmasat lehetne vele tarolni  elsőre. Amolyan ríl lájf Blood Bowl - orkok nélkül.

Valahol persze bele kell vinni az sms-t is, nehogy már ne gazdagodjunk garantáltan. Ennek egyik módja lehet a szavazás, másik a játék.

Jöhetnek a fanfárok, itt a

Rommá Váló Világ

 

Alapkoncepció:

X számú csapat játszik egymással, a végén egy győztes van, aki hazaviheti a játék közben megszerzett értékeket.

A játéktér:

Mesterségesen kialakított, jól körbehatárolt és őrzött szeméttelep árulerakat, mondjuk egy hektárnyi területen, ez persze igény szerint növelhető. Természetesen a területen rengeteg kamera és mikrofon van telepítve. A játéktéren egy kisorsolt budapesti kerület teljes lomtalanítási tárgyegyüttese kerül elhelyezésre, teljességgel találomra, legalább egy méter vastagságban.

A játékosok:

Nah itt most érvényesül a pozitív diszkrimináció. Csak és kizárólag cigány roma kisebbséghez tartozó családok indulhatnak - ha már a Vágó-hídon Legyen Ön is Milliomosban! nem tarolhattak, jöjjön el most az ő országuk is. Viszont könnyítés, hogy a család létszáma nem behatárolt, amíg igazolható a rokoni kapcsolat, addig akárhány családtag indulhat. Életkori határ 12 év.

Engedélyezett segédeszközök:

Lőfegyverek behozatala a játéktérre tilos, viszont bármilyen egyéb tárgy behozható, és minden helyszínen talált tárgy használható.

Felszerelés:

A csapatokat a műsort megelőzően más műsorokból már megszokott módon csapatonként eltérő színű ruházattal látjuk el a könnyebb megkülönböztethetőség kedvéért. A ruházat részét képezi a baseball sapkában elhelyezett kamera és a pólón elhelyezett miniatűr  mikrofon (mikroport). Minden csapat a játék elején kap a családtagok felének megfelelő számú gyűjtőzsákot a játék során szerzett tárgyak (a továbbiakban: szajré) számára.

A játék menete:

A játékosok egyszerre indulnak a terület különböző pontjain elhelyezkedő csapat-bázispontokról. Cél minél több értékes (vagy legalábbis annak tűnő) tárgy megtalálása a játéktéren, és azok saját bázisra szállítása. A játék végén a győztes csapat csak a saját bázisán lévő tárgyakat viheti haza nyereményként. A bázis csak a játék első órájában számít védett területnek, azután szabadon kutatható más csapatok számára, de magát a bázist elfoglalni nem lehet. A különböző tárgyak birtoklásának kérdésében felmerült vitás kérdések bármilyen eszközzel rendezhetőek, bűntetőjogi felelősség a játékban történtekért a későbbiekben senkit nem terhel.

Pontozás (opcionális):

1. A szajré után járó pontok (összérték alapján előre megállapított értéksávonként)

2. A különböző akciók során elért pontok (külön verbális /a szép magyar beszédért Kazinczy különdíj jár/ és fizikai kategória)

3. Versenyben maradt játékosok után járó pontok (életkor alapján pluszpontok járnak 14 alatt és 60 felett)

4. A nézők szavazhatnak SMS-ben, a közönségdíjas csapat jelentős pluszpontokat kap.

A játék vége:

Variációk:

1. Játékoslimit. Egy klasszikust idézve: csak egy maradhat! A játék addig tart amíg egyetlen család marad már csak talpon. /"talpon maradás" definiálandó/

2. Időlimit. X idő (1nap/6óra) eltelte után a családok teljesítményét értékelik a) a nézők (SMS!) b) egy kijelölt zsűri c) az elért pontok alapján

3. Vegyes. Ha az időlimit lejártakor több mint egy család van talpon akkor a) a játék véget ér, de nincs győztes b) - Battle Royale style -  minden résztvevőn valamely büntető intézkedés kerül érvényesítésre. pl koki/dádá/ujjlevágás/végtagvesztés/villamosszék, ez mehet akár a nézők szavazatai alapján (S M S!) is. pl. különböző büntetések a szavazatok összeszámlálása után kialakult sorrend szerint.

4. Értéklimit. A műsor által felkért szakértők folyamatosan megbecsülik a csapatok által gyűjtött tárgyak értékét, és ha valaki túllépi az X millió forintot, a játék véget ér. Lehet külön fém illetve bútor/régiség kategóriát is felállítani.

Opcionális meglepetéselemek:

1. A játékidő felénél / amikor a játékosoknak csak fele van már versenyben a Magyar Gárda vendégcsapata tesz látogatást a játéktéren. Ők versenyen kívül egy órát tartózkodhatnak bent, feladatuk a műsor izgalmasabbá tétele a résztvevőkkel való szóbeli és/vagy fizikai érintkezéssel. pl néptáncprogram bemutatása, toborzónóták éneklése, kesztyűbe dudálás stb stb

2. A Gáspár család. Senkinek sem kell őket bemutatni, egy ország kedvencei. A család meglepetésszerűen kerül a játéktérre, a játékosok pluszpontokért kényeztethetik őket.

3. Strasbourgi, kanadai és svéd relikviák elhelyezése a terepen, ezek megtalálás után 15 percenként jutalompontokat érnek a birtoklónak, de a tárggyal együtt ezek a pontok elrabolhatóak.

Megjegyzés:

A műsor címét szigorúan lassan kell felolvasni!

Amennyiben a műsor megvalósításra kerül, kéretik engem megkeresni a részesedésem átutalásának ügyében.

Címkék: tévé ötlet abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://bokember.blog.hu/api/trackback/id/tr97727603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása